За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 8 или по-висока!


Имоти под наем


Отдел Управление на собствеността предлага пълен набор от услуги на собствениците на имоти, имащи за цел да гарантират спокойствието, сигурността и увереността на тези собствениците, че техните имоти се намират в сигурни ръце. Управлението и отдаването под наем е една от най-популярните услуги, които нашата компания предлага.


Като дейност управлението и отдаването под наем включва на практика всичко за успешното поддържане и отдаване под наем на вашия имот, от плащане на сметки за вода, ток, комунални такси, годишен местен данък, такса смет, до рекламирането и предлагането на съответния имот на потенциални наематели за краткосрочен или дългосрочен наем, както и непрестанна комуникация с фирми посредници, в това число туроператори и туристически агенции.

Всеки собственик може да използва своя имот както и когато пожелае при условие, че предварително ни информира за своите намерения и ако разбира се няма вече направена резервация на турист/наемател за желания от собственика период на престой.

Имаме определени изисквания, които трябва да бъдат предварително изпълнени, за да приемем определен имот за управление и отдаване под наем:

§  Имотът трябва да е получил Акт 16.

§  Имотът трябва да притежава съответния лиценз за краткосрочно и дългосрочно отдаване под наем.

§  Имотът трябва да е застрахован срещу всички стандартни рискове като кражба, земетресение, наводнение, пожар. Ние можем да организираме застраховката на имота от ваше име и за ваша сметка.

§  Имотът трябва да бъде напълно обзаведен и оборудван с всичко необходимо за отдаване под наем.

§  Имотът трябва да е в отлично състояние, без каквито и да било належащи ремонтни дейности. Всички електроуреди трябва да са в добро техническо състояние и да са безопасни за употреба. Моля, имайте предвид, че ние ще се занимаваме само с дребни ремонтни дейности и то едва след като вече сме приели имота за управление и отдаване под наем. Доста често, говорейки за нови сгради, се появяват редица проблеми от техническо естество. Моля, уверете се, че всички тези проблеми са изчистени преди да ни предложите имота си за управление и отдаване под наем.

§  Сградата и общите и части трябва да са в отлично състояние, напълно завършени, редовно почиствани и поддържани. Няма да приемаме за управление и отдаване под наем имоти в апартаментни сгради или комплекси от затворен тип, за чиито общи части не се полагат необходимите грижи.

§  За краткосрочните наематели трябва да се осигурява почистване и смяна на консумативи за сметка на собственика всеки ден, както се изисква от стандартите, приети в България.

§  Ние заплащаме приходите от наем на собствениците по банков път, в банкови сметки в България или чужбина. На нашите клиенти препоръчваме да открият банкови сметки в българска банка, тъй като по този начин ще спестят високите такси за международни банкови преводи.

§  Собствениците са длъжни да плащат данък върху доходите, получени от отдаването под наем на техните имоти. Ние събираме този данък и го плащаме от името и за сметка на собствениците.

Запазваме си правото да не приемаме определен имот за управление и отдаване под наем!

За повече информация, моля да се свържете с отдел Управление на собствеността.


Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании