За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 8 или по-висока!


Ian Woosnam за Пирин Голф


 

     

  "Радвам се, че бях поканен от Пирин Голф & Кънтри Клуб да работя с тях на тяхното голф игрище. България е вълнуваща нова голф дестинация и възможността да направя дизайн на игрище на този развиващ се пазар е чест за мен. Надявам се, че работата, която свършихме ще подпомогне България като голф страна, както и ще насърчи много голфъри да посетят тази част на света.

Вярвам че за вас ще е удоволствие да играете на Ян Уузнам игрището в Пирин Голф & Кънтри Клуб, България."

 

С най-добри пожелания,

Ян Уузнам

 

 

Биография

Ян Уузнам е британски професионален голфър. Роден е на 2 март 1958 г. в град Oswestry, Англия. Започва да играе в Llanymynech Golf Club - който е уникален с това, че се намира от части в Уелс и в Англия. Уузнам принадлежи на поколението на "Голямата петица", голфъри родени в рамките на 12 месеца, всеки от които печелил мейджър. Те превръщат Европа в конкурентен участник в Ryder Cup. Играе в тази група наравно с Seve Ballesteros, Nick Faldo, Bernhard Langer и Sandy Lyle. В момента живее в Джърси.


Кариера

Уузнам е нисък за голфър (1,68 м.), но има страхотен удар. Играе като аматьор в регионални турнири в Англия, окръг Шропшир заедно със Санди Лил. Уузнам става професионален голфър през 1976 г., а първото му участие в European Tour е през 1979 г. След три средно успешни сезона кариерата му поема нагоре през 1982 г., когато печели Swiss Open и се класира девети в Order of Merit (списъка с парични награди). От 1983 до 1991 г. е сред топ 10 в Order of Merit, както и през 1993, 1996 и 1997 г. - общо тринайсет пъти! През 1987 г. и 1990 г. е първи в престижния списък, а предходната година поставя световен рекорд по приходи от участия в турнири - 1,062,662 англ. лири. Уузнам е трети през 1986 г. на Open Championship. През 1991 г. достига върха на официалната световна голф класация (Golf Rankings), прекарва общо 50 седмици като номер едно в света. Същата година печели US Masters. Първият представител на Уелс, печелил мейджър. Печелил е 28 турнира с паричен награден фонд на European Tour, както и много други навсякъде по света.


В края на 90-те започва да губи форма. Прави грандиозно завръщане на The Open Championship през 2001 г., като завършва трети, въпреки 2-те наказателни точки за започване на финалния кръг с 15 клъба, вместо с максималния позволен брой от 14. Същата година Уузнам става първият голфър, печелил Wentworth World Match Play Championship за три десетилетия.


Уузнам взима участие в осем последователни отбора на Европа в Ryder Cup от 1983 г. до 1997. Независимо, че не печели индивидуални мачове, той натрупва отличен актив от 14 победи, 12 загуби и 5 равенства в 31 мача


Пирин Голф & Кънтри Клуб е част от група компании